Tesla onderhoud

Rijdt u in een Tesla? Net zoals een benzine of een diesel auto, heeft ook uw elektrische voertuig onderhoud nodig. Regelmatig Tesla onderhoud zorgt namelijk voor optimale prestaties, betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid van uw voertuig.  

Elektrische componenten zoals de batterij en het rem- en koelsysteem moeten periodiek voor controle in de werkplaats komen. Bij deze controle nemen wij meteen de diagnostische codes en meldingen van uw Tesla mee. Mochten de specialisten een probleem vinden, dan lossen zij dit meteen op.


 

Tesla Accu

De accu van uw Tesla is een van de belangrijkste onderdelen in uw elektrische voertuig. Zonder een goed werkende accu rijdt uw voertuig namelijk niet. Kom daarom elk jaar langs de werkplaats voor het testen van uw Tesla accu. U wilt niet alleen stilstand voorkomen, maar ook hoge reparatiekosten. De accu is namelijk een van de duurdere onderdelen van uw Tesla. Bij het controleren van uw Tesla accu kijken wij naar kapotte cellen, de lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.


 

Tesla Remsysteem

Ondanks er veel onderhoud wegvalt bij een elektrische voertuig, blijft het vervangen van uw remvloeistof wel een noodzaak. Bij Tesla onderhoud controleren wij de vloeistof op verontreiniging en indien nodig verversen wij deze voor u.

Bij de controle van het remsysteem nemen wij meteen uw remblokken mee ondanks het vervangen zelden nodig is. Dankzij regeneratief remmen gebruikt u de remmen minder vaak. Echter, is er door het weinige gebruik van de remmen de kans dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren. Mocht er zich een gevaarlijke situatie voor doen, dan wilt u goed werkende remmen. Daarom controleren wij ook de remmen voor u.


 

Tesla Koelsysteem

Elektrische componenten zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Door te hoge temperaturen neemt de levensduur van de onderdelen af. Om de onderdelen tegen oververhitting te beschermen worden deze gekoeld door het koelsysteem. Anderzijds is het koelsysteem ook te gebruiken om onder koude omstandigheden de accu te verwarmen tot hij op werktemperatuur is.

Om schade en zelfs brand tegen te gaan, is het van belang dat het koelsysteem met regelmaat wordt gecontroleerd. Daarom nemen wij dit ook mee in het Tesla onderhoud.

 

Tesla Interieurfilter

De interieurfilter van uw Tesla houdt pollen, industriële neerslag, stof van de wegen en andere deeltjes tegen. Voor uw comfort en veiligheid is het van belang om het interieurfilter eens per jaar wordt vervangen.  

 

Tesla Banden

In tegenstelling tot veel andere onderdelen van uw elektrische voertuig, zijn uw Tesla banden wel onderhevig aan slijtage. Daarom adviseren wij om elke 10.000 km of wanneer het verschil in profieldiepte 1,5 mm of groter is, uw Tesla banden te vervangen. Bij het vervangen van uw Tesla banden lijnen wij meteen uw auto uit. Als de wielen niet correct zijn uitgelijnd, dan heeft dit invloed op uw rijgedrag, de levensduur van de banden en onderdelen van de stuurinrichting.


 

Tesla Model 3, Model S en Model X Banden

Wij hebben voor diverse Tesla modellen banden op voorraad. De meeste Tesla banden zijn voorzien van silent technologie. Door de schuimlaag aan de binnenkant van de banden wordt het geluid gedempt. Als gevolg maken de banden zo minimaal mogelijk geluid. Daardoor rijdt u in een stille Tesla!


 

Afspraak maken voor Tesla onderhoud of vragen?

Langskomen voor Tesla onderhoud of Tesla banden? Plan dan een afspraak in onze online planner of neem contact op met de specialisten van Van der Horst Autogroep. Als u vragen heeft over uw elektrische voertuig staan wij u uiteraard ook graag te woord.
Neem contact op


 

EDGe Mobility: kenniscentrum elektrisch rijden

Rijdt u in een ander merk elektrische voertuig? Wij zijn aangesloten bij het keurmerk EDGe Mobility. EDGe Mobility is een kenniscentrum op het gebied van elektrisch rijden. Door ons bij dit keurmerk aan te sluiten hebben wij aanvullende kennis en vaardigheden om uw hybride of elektrische voertuig optimaal te onderhouden. Ook voor vragen of advies over hybride of elektrische voertuigen kunt u bij ons terecht. Lees meer over EDGe Mobility