Accucheck

Zonder een goed werkende accu rijdt uw auto niet. Het spreekt daarom voor zichzelf dat de accu een belangrijk onderdeel is van een auto, of het nu om een diesel, benzine of elektrische auto gaat. Gemiddeld gaat een accu van een auto 4 tot 6 jaar mee. Toch kan door verschillende factoren de levensduur van een accu verkort worden. Om te voorkomen dat een auto niet meer start door een verzwakte of een kapotte accu, is het belangrijk om deze regelmatig te laten controleren. Kom daarom langs voor een accucheck bij Van der Horst Autogroep.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf ook gemakkelijk testen of uw accu nog goed werkt. Dit kunt u doen door ’s avonds de koplampen aan te zetten, de ventilatie open te draaien en de autoradio aan te doen. Als de lampen van de auto zichtbaar zwakker worden, is het tijd voor een accutest.

Invloed van lage temperaturen op de accu

In de wintermaanden, met name bij lage temperaturen, zijn accuproblemen al jaren de meest voorkomende problemen van een auto. Lage temperaturen hebben een grote invloed op capaciteit van uw accu. De lage temperaturen plegen een aanslag op een accu. Bij temperaturen tot 10 graden onder nul kan de capaciteit van uw accu afnemen tot 65%.

Korte stukken rijden met uw auto

Wordt uw auto alleen gebruikt voor korte afstanden? Dat is erg slecht voor uw accu. Korte afstanden zorgen ervoor dat uw accu niet goed op temperatuur kan komen. Het gevolg hiervan is dat de accu niet oplaadt. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat u een lege accu krijgt. Het is daarom belangrijk voor uw auto en accu om af en toe wat langere afstanden te rijden. Minimaal 1 keer per week een afstand van minimaal 25 km is hiervoor voldoende.

Kom langs voor een accucheck

In onze werkplaats kunnen wij alle merken en type accu’s testen. Hiervoor maken we gebruikt van moderne testapparatuur. Als uit de test blijkt dat uw accu vervangen moet worden, zullen wij dit altijd eerst met u overleggen. Plan nu uw afspraak in voor een accucheck bij Van der Horst Autogroep.


Title of the document Maak een afspraak