APK in Leeuwarden?

Bent u op zoek naar een APK in Leeuwarden? Bij Autobedrijf Van der Horst Leeuwarden kunt u terecht voor het uitvoeren van de APK-keuring voor uw auto.

Waarom uw auto APK laten keuren door Van der Horst Autogroep Leeuwarden?

Kiest u voor een APK keuring bij Autobedrijf Van der Horst Leeuwarden, dan houden wij uw auto zo veilig mogelijk. Autobedrijf Van der Horst is een BOVAG en RDW erkend autobedrijf met gespecialiseerde APK-keurmeesters die beschikken over de juiste (technische) kennis en apparatuur. Onze gecertificeerde keurmeesters controleren uw auto, verzorgen uw APK-rapport en registreren dit bij de overheid.

  • Vakkundige APK Keurmeesters
  • Gecertificeerde auto monteurs met kennis van alle automerken
  • Al méér dan 30 jaar een ervaren en betrouwbaar APK Keuringsstation in Leeuwarden
  • RDW erkend
  • BOVAG Autobedrijf
  • Ook voor APK van uw camper en bedrijfswagen
  • Combineer de APK-Keuring met een kleine beurt of grote beurt en bespaar tijd & geld
  • Onze klanten waarderen ons met een 9,7
  • Snelle Herkeuring als je auto wordt afgekeurd
APK-en-onderhoud

APK Keuring voor alle merken auto’s

Autobedrijf Van der Horst Leeuwarden is een merkonafhankelijk APK Keuringstation. Van der Horst de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto’s een vakkundige APK-keuring uit te voeren. Zo kunt u bij onze Garage in Leeuwarden terecht voor een APK-keuring van onder andere de hiernaast vermelde merken auto’s.

Staat uw merk er niet tussen, geen probleem! Autobedrijf van der Horst heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto’s een vakkundige APK-keuring uit te voeren.

Wat zijn de kosten van een APK bij Van der Horst Autogroep?

Bij Autobedrijf Van der Horst Leeuwarden bieden wij u een RDW-erkende APK-keuring aan voor een scherp tarief van €54,95. Dit bedrag is inclusief BTW, EOBD en afmeldkosten en exclusief eventuele kosten voor viergas-, roet- of deeltjestellermeting.

apk-onderhoud-leeuwarden

Hoelang duurt een APK keuring?

Als u een APK-afspraak maakt bij Autobedrijf Van der Horst in Leeuwarden, vragen we u om uw auto aan het begin van de dag voor 09:00 uur te brengen. Zodra de auto is gekeurd, zullen we telefonisch contact met u opnemen over de APK keuring.

Wilt u wachten op uw auto? Wanneer Autobedrijf van der Horst Leeuwarden geen bijzonderheden vindt tijdens het controleren van de APK keuring punten, dan rijdt u binnen no-time de werkplaats weer uit. Indien gewenst kunt u tijdens de APK met een kop koffie of thee in onze wachtruimte wachten tijdens het APK keuren. Wij horen dit graag bij het maken van een afspraak, zodat wij hier rekening mee kunnen houden tijdens het maken van onze werkplanning.

remmeninspectie-leeuwarden

Is uw auto afgekeurd? U ontvangt altijd eerst een prijsopgave!

Tijdens het APK keuren van uw auto, kunnen wij op punten stuiten, waardoor uw auto APK wordt afgekeurd. Bij afkeurpunten mag de auto de weg niet meer op. We repareren dan meteen de mankementen in overleg met u! Hiervan ontvangt u altijd eerst een prijsopgave, waarna wij met akkoord van u de auto klaar maken voor een APK goedkeuring.

Waar moet u op letten bij een APK in Leeuwarden?

Na de APK keuring, waarbij wij alle essentiële APK punten zijn langsgelopen, ontvangt u een officieel keuringsrapport. In het rapport staan de reparatie-, afkeur- en adviespunten. Bij alleen adviespunten is de auto niet afgekeurd. Wel zijn dit reparatie- en adviespunten die op korte termijn gerepareerd of vervangen moeten worden.

We nemen altijd de tijd om de APK keuring, aan de hand van uw auto, uit te leggen aan u. Mocht er toch een reparatie of vervanging nodig zijn, dan kunt u altijd vragen naar de vervangen onderdelen, zodat u kunt zien wat er vervangen is. Transparantie vinden we belangrijk bij Autobedrijf Van der Horst.

werkplaats-apk-leeuwarden

Voorkom een boete en plan uw APK keuring

Voorkom een boete en plan tijdig uw APK keuring. De RDW stuurt u 6 weken voor de vervaldatum APK een herinneringsbrief. U kunt deze herinnering ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid of per e-mail. De RDW en de politie kunnen voor het ongekeurd rond rijden flinke boetes opleggen en bij een ongeval kan het betekenen dat uw verzekeringsmaatschappij niet uitkeert.

Let op: u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw auto en rijden zonder geldige APK is strafbaar.

Bedrijfswagens-vdhorst

Bedrijfswagens APK laten keuren

Bedrijfswagens kunt u ook laten keuren bij Autobedrijf Van der Horst. Tip voor uw planning: kies ervoor de APK in uw vakantie uit te laten voeren. Dan valt het APK-moment ook de komende jaren in dezelfde (vakantie)periode!

Campers APK laten keuren

Naast personenauto’s en bedrijfswagens, kunt u ook uw camper laten APK keuren. Bij de APK-keuring van uw camper bij Autobedrijf Van der Horst wordt er meer dan alleen het brandstofsysteem voor het rijden gecontroleerd. Zo onderzoeken we ook de gas-of dieselinstallatie voor huishoudelijk gebruik. (Dit is het systeem voor koken en verwarmen).

Camperonderhoud-vdHorst

APK keuring Leeuwarden

Hoe vaak moet u uw auto laten keuren voor een APK?

Weet u wanneer uw APK keuring verlopen is? Zonder een geldige APK mag u de weg niet op. Neemt u dit risico wel, dan keert de verzekeringsmaatschappij bij een ongeval mogelijk geen geld uit. Tevens riskeert u een boete van zowel de politie als de RDW. Het is daarom van belang dat u weet wanneer uw APK Keuring verlopen in zodat u tijdig een afspraak in kunt plannen. Wanneer APK keuring? Dat hangt af van de leeftijd van uw auto.

Alles wat u moet weten over de keuringseisen

Ter bevordering van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu, is de APK keuring wettelijk verplicht in Europa. Tijdens de APK keuring wordt uw auto op essentiële punten gecontroleerd welke zijn opgesteld door de RDW. Onder andere de volgende APK keuring punten zitten in de controle: autobanden, remmen, verlichting, schokdempers, uitlaatgassen en eventuele lekkages.