Auto Reparatie

Wilt u uw Auto laten repareren in Leeuwarden, Friesland? Bij universeel Autobedrijf Van der Horst Leeuwarden kunt u terecht met alle auto’s en automerken voor een passende reparatie. Bij ons kunt u rekenen op uitstekende service, transparantie, kwaliteit, garantie en scherpe tarieven.

Auto reparatie diensten van Van der Horst Leeuwarden

Distributieriem vervangen

Distributieketting-vervangen-leeuwarden

De distributieriem is een essentieel onderdeel van de motor van uw voertuig. Het heeft de taak om ervoor te zorgen dat de bewegende delen van de motor, zoals de nokkenas en de krukas, perfect synchroon blijven werken. Na verloop van tijd en kilometers raakt de distributieriem versleten en kan hij scheuren of breken. Als dit gebeurt, kan dit leiden tot ernstige motorschade en hoge reparatiekosten aan uw auto.

Het vervangen van een distributieriem is een preventieve maatregel die moet worden genomen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. In de meeste gevallen wordt een vervanging geadviseerd na een bepaald aantal kilometers of na een bepaald aantal jaren, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt.

Remmen vervangen

remmen-leeuwarden

Het vervangen van auto remmen is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je voertuig. Remmen zijn een van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen in een auto en zorgen ervoor dat je kunt vertragen en stoppen wanneer dat nodig is. Na verloop van tijd slijten de remmen echter en moeten ze worden vervangen om optimale prestaties te garanderen.

Als u merkt dat uw remmen versleten zijn, aarzel dan niet om een professionele monteur te raadplegen om ze te vervangen.

Accu vervangen

Accu-vervangen-vdhorst-leeuwarden

U kent het vast wel of heeft het vast wel eens gehad? U wilt ‘s morgens uw auto starten en deze komt maar moeilijk op gang. Grote kans dat uw accu dan niet meer naar behoren werkt. Gemiddeld gaat een accu ongeveer 6 jaar mee. Maar maakt u veel korte ritjes? Dan is de werking nog minder!

33% van de autopechgevallen wordt veroorzaakt door een kapotte accu. Voorkom dat u stil komt te staan met een kapotte accu en laat deze tijdig nakijken. Bij Autobedrijf Van der Horst kunnen we uw accu testen op de juiste werking. Onze monteurs kunnen u adviseren in het wel of niet vervangen van uw accu en de beste opties.

Uitlaat vervangen

Uitlaat-vervangen-leeuwarden

Het uitlaatsysteem van uw auto bestaat uit meerdere delen. De achter demper is het meest voorkomende deel van de uitlaat dat gaat roesten. Dit kan komen door condensvorming in de uitlaat die niet verdampt tijdens korte ritjes. Hierdoor kan roestvorming van binnenuit ontstaan, waardoor de uitlaat kan doorroesten of niet meer lekdicht is. De vervanging van uitlaatdelen is een speciale klus die wij graag voor u verzorgen.

Autoruit vervangen

Autoruit-vervangen-vdhorst-leeuwarden

Heeft u lichte schade, zoals een sterretje in de voorruit? Dan kan dit vaak nog prima gerepareerd worden. Kom wel zo snel mogelijk bij ons langs, want een sterretje kan zomaar in een barst veranderen, en dan is het meestal nodig om de hele ruit te vervangen. Bij een oppervlakkige beschadiging, waarbij de folie in de ruit niet is geraakt en er geen sterpunten zichtbaar zijn, is het soms niet eens nodig om een ruitreparatie uit te voeren. Kom bij twijfel gerust bij Van der Horst in Leeuwarden: wij bekijken de schade en ondernemen actie als dat nodig is.

Olie vervangen

olie-vervangen-vdhorst-leeuwarden

Het vervangen van de olie van uw auto is een van de belangrijkste onderhoudstaken die met enige regelmaat uitgevoerd moet worden. Door dit essentiële onderdeel van autoverzorging te negeren, kunt u de prestaties van uw voertuig negatief beïnvloeden en onnodige reparatiekosten riskeren.

Filters vervangen

interieurfilter-vervangen-leeuwarden

Het uitlaatsysteem van uw auto bestaat uit meerdere delen. De achter demper is het meest voorkomende deel van de uitlaat dat gaat roesten. Dit kan komen door condensvorming in de uitlaat die niet verdampt tijdens korte ritjes. Hierdoor kan roestvorming van binnenuit ontstaan, waardoor de uitlaat kan doorroesten of niet meer lekdicht is. De vervanging van uitlaatdelen is een speciale klus die wij graag voor u verzorgen.

Bougies vervangen

Bougies-vervangen-leeuwarden

In elke benzinemotor zitten bougies. De bougie is onderdeel van het ontstekingsmechanisme. Deze zorgt voor een ontsteking van de samengeperste en gefilterde lucht en benzine. Dit gaat uiterst nauwkeurig en is dan ook cruciaal voor een perfecte verbranding. Dit betekent dat een verkeerde of niet goed werkende bougie kan lijden tot minder efficiënt verbruik of zelfs onnodige extra slijtage aan de motor. Bougies hebben geen vastgelegde levensduur, echter wordt de grens vaak gesteld dat ze na ongeveer 20.000 tot 30.000 kilometer aan vervanging toe zijn.

Aanvullende diensten van Van der Horst Leeuwarden

Waarom door Autobedrijf Van der Horst uw auto laten repareren?

Kiest u voor het onderhouden van uw auto bij Autobedrijf Van der Horst Leeuwarden in Friesland, dan onderhouden wij uw auto zo goed en efficiënt mogelijk. Autobedrijf Van der Horst is een BOVAG autobedrijf met goed opgeleide vakmonteurs die beschikken over de juiste (technische) kennis en apparatuur.

  • Optimale transparantie door het digitaal diagnoserapport
  • Goed opgeleide en vakkundige Monteurs
  • Gecertificeerde auto monteurs
  • Al méér dan 30 jaar een ervaren en betrouwbaar autobedrijf
  • BOVAG Autobedrijf
  • Ook voor onderhoud van uw camper en bedrijfswagen
  • Onderhoud aan uw auto voldoet aan de strikte fabrieksvoorschriften om uw veiligheid en comfort te garanderen
  • Combineer de kleine of grote onderhoudsbeurt met de APK-Keuring en bespaar tijd & geld
  • Onze klanten waarderen ons met een 9,7!

Plan binnen één minuut online uw afspraak bij Auto garage Van der Horst, Leeuwarden!

Universeel Autobedrijf Van der Horst heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto's vakkundig auto onderhoud en auto reparaties uit te voeren.